Από που εμπνεύστηκε το Dragon Ball;

από Son

Είναι γνωστό ότι το Dragon Ball έχει εμπνεύσει διάφορες μορφές τέχνης, από manga και anime μέχρι ταινίες και video games.

Από πού όμως αντλεί το ίδιο το Dragon Ball την έμπνευσή του;

Η απάντηση στους φανατικούς φίλους είναι σίγουρα γνωστή: Είναι από το κλασικό κινέζικο μυθιστόρημα του 16ου αιώνα Journey to the West.

Journey to the West Book
Εξώφυλλο από σύγχρονη έκδοση του βιβλίου Journey to the West

Η ομοιότητα του Son Goku με έναν από τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος, Sun Wukong ή Monkey King, είναι χαρακτηριστική. Aρκετοί ακόμα χαρακτήρες βασίζονται στους αντίστοιχους του έργου, ενδεικτικά μπορείτε να δείτε μερικούς σε αυτό το άρθρο: How Dragon Ball Was Inspired by Journey to the West (cbr.com)

Επίσης ο δημιουργός του Dragon Ball, Akira Toriyama, έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του την άντληση έμπνευσης από το κλασικό κινέζικο έργο.

Υπάρχουν και επίσημα σχέδια που κάνουν άμεση σύνδεση, ίσως πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό με τον Son Gohan -αυτή τη φορά- ως Monkey King στο τελευταίο καρέ των τίτλων τέλους επεισοδίων του Dragon Ball Z:

Gohan Monkey King

Come Out, Incredible ZENKAI Power! (youtube.com)

Επίσης, ο δράκος που βλέπουμε στο Dragon Ball είναι γνωστό σύμβολο της ιαπωνικής και κινέζικης παράδοσης και μυθολογίας με ισχυρό συμβολισμό, πρωταγωνιστεί βεβαίως και στο Journey to West.

Μάλιστα υπάρχει anime που προηγείται του Dragon Ball, το οποίο απεικονίζει τη γνώριμη σκηνή με ένα παιδί πάνω σε ιπτάμενο δράκο. Πρόκειται για τα “Παλιά Γιαπωνέζικα Παραμύθια” (Manga Nippon Mukashi Banashi) με έτος κυκλοφορίας το 1976. Έχει κυκλοφορήσει και με ελληνική μεταγλώττιση:

Γνωρίζατε τη σύνδεση του Dragon Ball με το Journey to the West; Μοιραστείτε αν θέλετε στα σχόλια και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές που γνωρίζετε για το Dragon Ball!

Ενδεικτική πηγή περαιτέρω ανάγνωσης: https://dragonball.fandom.com/wiki/Journey_to_the_West

Τελευταία ενημέρωση: 18 Αυγούστου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1 σχόλια

Παντελής Παπαδόπουλος 11 Αυγούστου 2024 - 23:10

Καλησπέρα.
Ευχαριστούμε για το άρθρο αυτό.
Ήξερα ότι η πηγή έμπνευσης ήταν το Journey to the West, αλλά δεν είχα βρει τόσες ενδιαφέρουσες πληροφορίες μαζεμένες…

Για όποιον/α θέλει να διαβάσει το κλασικό μυθιστόρημα αυτό, το βρήκα στα αγγλικά σε μορφή PDF στους εξωτερικούς συνδέσμους / external links από την ιστοσελίδα ( https://dragonball.fandom.com/wiki/Journey_to_the_West ) που έχεις βάλει ως πηγή για επιπλέον ανάγνωση.
Είναι ο παρακάτω σύνδεσμος:

Journey to the West – Freeware complete English text version in PDF format (2.56MB). From Chine Informations ( http://www.chine-informations.com/ ):
https://chine.in/fichiers/jourwest.pdf

Απάντηση

Σχολιάστε

Dragon Ball Greece

Copyright © 2017 – 2024 Ελληνική Κοινότητα Dragon Ball – Πρέπει και μπορώ!