ΑΡΘΡΑ

Ο κόκκινος μαχητής της Γης: Όταν το Dragon Ball αποτελεί πηγή έμπνευσης

  • By
  • 8 Ιουλίου 2019
Ο κόκκινος μαχητής της γης - Dragon Ball έμπνευση

Είναι γεγονός ότι σε πολλούς το Dragon Ball έχει αφήσει τη στάμπα του στα παιδικά μας χρόνια και μας έχει στιγματίσει θετικά με το shonen ύφος του, δηλ. manga που απευθύνεται κυρίως σε έφηβους και νέους.  Σχέδια που κερδίζουν αμέσως το μάτι, συνεχείς μάχες, χαρακτήρες με ανάγκη για βελτίωση και αίσθημα δικαίου.

Πρόσφατα έπεσε στη αντίληψή μας ένα λογοτεχνικό βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα με έντονα στοιχεία shonen που μοιράζεται αρκετές ομοιότητες με το Dragon Ball.

Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, λίγο αγαθός που του αρέσει το φαγητό και έχει σαν σκοπό της ζωής του να προστατεύει εκείνους που αγαπάει και προσπαθεί να γίνει καλύτερος για αυτό το λόγο.

Όπως θα καταλάβουν οι αναγνώστες του κόκκινου μαχητή της Γης και φίλοι του Dragon Ball, o Σίνγκ Χίκιους είναι επηρεασμένος από τον Son Goku  και διαθέτει αρκετές παρόμοιες ικανότητες όπως ο Βιοσυχρονισμός που θυμίζει το γνωστό Kaio-ken. Το βιβλίο επίσης περιέχει αρκετές σκηνές με μάχες επηρεασμένες έντονα από το Dragon Ball καθώς και  άλλα στοιχεία όπως ο Παλμός Γκαία που μας θύμισε τη δύναμη των Dragon Balls.

Μάλιστα επικοινωνήσαμε με τον συγγραφέα του ελληνικού βιβλίου, Mηνά Τσαμπάνη, και μας αποκάλυψε ότι είναι το πρώτο μιας σειράς, στο δεύτερο μέρος της οποίας φιλοδοξεί να εξιστορήσει ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών!

Παρακάτω παραθέτουμε το εξώφυλλο που κοσμεί το βιβλίο καθώς και τα εξώφυλλα που βρίσκονται στο εσωτερικό και χωρίζουν τις 3 πράξεις, δια χειρός της Μαρίας Ελένης Βλαστού (Love Usagi) που εξειδικεύεται στην εικονογράφηση μάνγκα:

Ακολουθεί η επίσημη περίληψη του βιβλίου:

Η Χίλαρυ Έλενα Κέην, μια δεκαεξάχρονη ορφανή κοπέλα μετακομίζει στη Νέα Ελλάδα για να φοιτήσει στο εκπαιδευτικό ινστιτούτο της θείας της σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από μια εφιαλτική εμπειρία η οποία κόστισε τη ζωή των γονιών της. Εκεί γνωρίζεται με τις δίδυμες Ο’Mπράιαν, την αθυρόστομη και εκρηκτική Πατρίτσια και τη γλυκιά Ιζαμπέλ, και τον αφελή ξάδελφό τους, Χικς. Οι τέσσερίς τους γίνονται καλοί φίλοι.  Την ίδια ώρα, ένα νεαρό αγόρι, ντυμένο στα χρώματα της φωτιάς, ο Σινγκ Χίκιους εμφανίζεται στους δρόμους της Νέας Αθήνας και κηρύσσει τον πόλεμο κατά του εγκλήματος. Και ενώ οι μπερδεμένοι Νέο Αθηναίοι προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του Σινγκ Χίκιους, μια σατανική δύναμη εγείρεται και διεκδικεί την ισχύ του Παλμού Γκάια. Η Χίλαρυ βρίσκεται ξαφνικά στο κέντρο μιας απίστευτης καταιγίδας η οποία όχι μόνο απειλεί να καταστρέψει τη ζωή που προσπαθεί να ξαναχτίσει αλλά και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Ο Σινγκ Χίκιους, τι ρόλο θα παίξει;

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, ενδεικτικά  σας παραθέτουμε μία σειρά καταστημάτων όπου μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω της μηχανής αναζήτησης skroutz.

Πώς σας φαίνεται “Ο κόκκινος μαχητής της γης”; Θα χαρούμε να διαβάσουμε τα σχόλια σας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ